Usaroadtripfan

Penang Food Guide: Wat te eten in Georgetown, Penang

block
Afbeelding doorchee.hong
Laura Smith

Georgetown, de bruisende hoofdstad van Penang, staat bekend om zijn rijke culinaire scene en diverse eetgelegenheden. Van traditionele Maleisische gerechten tot internationale fusiongerechten, deze stad heeft voor elk wat wils als het gaat om eten. Hier zijn enkele must-try gerechten tijdens je bezoek aan Georgetown, Penang:

Char Kway Teow

Char Kway Teow is een wokgerecht met platte rijstnoedels, garnalen, Chinese worst, eieren en sojasaus. Het is een populair gerecht onder de lokale bevolking en toeristen vanwege de smaakvolle combinatie van ingrediënten.

Nasi Kandar

Nasi Kandar is een Maleisisch-Indisch gerecht dat bestaat uit rijst geserveerd met een verscheidenheid aan vlees, groenten en sauzen. Het is een smaakvol en stevig gerecht dat je energie zal geven voor een drukke dag sightseeing in Georgetown.

Cendol

Cendol is een verfrissend dessert gemaakt van kokosmelk, gula melaka, groene jellynoedels en ijs. Het is een perfecte traktatie om af te koelen tijdens de warme dagen in Penang.

Naast deze gerechten, zijn er nog tal van andere lokale specialiteiten die je kunt proberen tijdens je bezoek aan Georgetown, Penang. Vergeet niet om de markten en eetstalletjes te verkennen om de authentieke smaken van Penang te proeven.